Как да премахнем стикера от колата, без да повредя боята?

Как да премахнем стикери от кола, без да повредя боята?

Премахване на стикери от боята на автомобил.

Имате стикер или лепенка върху боята на колата, който искате да премахнете, сякаш той никога не е бил там. И си задавате въпроса:: Как да премахна стикера от колата, без да повредя боята? Да, за щастие стикерите не са вечни, дори и да са от най-висок клас фолио. В крайна сметка, независимо дали все още харесвате стикера или не, той започва да избледнява и да се износва.

Ако предприемете правилните стъпки, можете внимателно да премахнете стикера без да повредите боята на колата. Въпреки че на пазара има различни продукти, които обещават, че могат да премахнат лепилото и да направят стикера да изчезне, не всички от тях ще оставят боята на колата ви невредима. Така че, следвайте внимателно тези стъпки, за да сте сигурни, че Вашата боя ще остане без повреди и в първоначалния и вид.

И така, най-важно средство в схватката със стикерите ще са Вашите ръце и нещо /твърдо остро и пластмасоово/ ,което да Ви помогне да отлепите ъгълчето на стикера.

1. Почистете зоната със сапунена вода

Мръсотията и праха върху и около стикера могат да надраскат боята на колата ви, когато започнете да търкате и премахвате лепилото, така че е задължително го почистите предварително. Вземете кърпа или гъба и с малко сапунена вода измийте стикера и зоната около него, или за най-сигурно преминете първо през автомивка.

2. Загрейте стикера

премахване на стикери от автомобил

Следващата стъпка е да загреете лепенката или стикера, за да отслабите връзката му с лепилото. Най-добрият инструмент за тази цел е сешоарът, тъй като пистолетът за горещ въздух е твърде мощен и ако не сте работили с него преди, може да повредите лака и боята. Намерете дълъг удължител, ако е необходимо, и настройте сешоара на най-силната степен за нагряване. Разпределете топлината равномерно по целия стикер като наблегнете най-вече на краищата. Нагрейте го добре за минута-две, преди да преминете към следващата стъпка. Друг вариант е да полеете стикера с вряла вода, /препоръчва се само върху боята, не върху стъкло/. По този начин също може да загреете лепилото, но това е малко несериозно (и горещо) и може да се наложи да го повторите няколко пъти докато свърши някаква работата. Въпреки това и това е вариант, ако нямате сешоар под ръка.

3. Отлепване на стикера

Започнете да отлепвате стикера непосредствено след загряването му. Подсигурете си предварително подострена пластмасова стара дебитна или кредитна карта. Каквото и да използвате, уверете се, че е пластмасово, тъй като метала, като макетно или бръснарско ножче може лесно да повреди и надраска боята. Пластмасовата карта е достатъчно здрава, за да освободи стикера от боята, ако сте го нагрели достатъчно. Използвайте картата от всички краища и ъгълчета в опитат да отлепите стикера от боята. Повдигнете ръбовете на стикера достатъчно колкото да захванете стикера, и леко да го отлепите. Ако стикера се напуква или къса на парчета, нагрявайте го едновременно при отлепянето. Ако нямате нокти за захват може да си помогнете и с дамска козметична пинсета.

4. Отстраняване на остатъчното лепило

Най-вероятно, след като стикерът/лепенката от колата бъдат премахнати, ще имате остатъци от лепило по боята. Това е напълно нормално и не се притеснявайте. защото със сигурност имате и в къщи много продукти на ваше разположение, които могат да ви отърват от лепилото, без да наранят боята ви.

Вариант1. Със сигурност имате малко бял дестилиран оцет в кухнята, вземете го и го нанесете върху кърпа, за да накиснете и изтриете остатъците от лепило.

Вариант2. Използвайте смес от газ за мазане и течен сапун за премахване на лепило. Нанесете сместа с кърпа или кухненска гъба и го втрийте върху зоната.

След накисването използвайте пластмасова шпатула за отстраняването на подпухналото лепило.

5. Измийте и подсушете

Измийте зоната със сапунена вода, за да сте сигурни че сте отстранили всички остатъци от лепило и, че зоната е готова за пастиране. Малките остатъчни фрагменти от лепило може да отстраните с микрофибърна кърпа  и чист алкохол или дезинфектант за ръце след леко накисване.

Преди пастиране се уверете, че зоната за обработка е напълно суха.

6. Пастиране

Третирането на зоната с полираща вакса ще защити лака на колата ви след като стикера е отстранен и боята е изложена на неблагоприятние атмосферни условия. Нанесете тънък слой вакса, като следвате инструкциите на етикета на продукта.

Обадете се на професионалист

Винаги може да случите на стикер, който ще Ви скъса нервите, е тогава наистина е време да се свържете с професионалист в премахването на стикери от коли.
Това е най-сигурния начин, ако съветите и насоките изложени по-нагоре не са проработили за Вас или сте притеснени, че може да повредите лака и боята.

Да, услугата на професионалистите няма да е безплатна, но без излишни нерви и губене на време ще си решите проблема.

Стикери и лепенки за автомобили
Въпреки че старите и напуканите стикери могат да се свалят и без да повредите боята, това отнема много време и нерви. Следващият път, когато решите да поставите стикер върху колата, има някои трикове, които можете да приложите за да направите процеса на премахването им много по-лесен в бъдеще.

Първо, ако поставите стикера на задното си стъкло вместо върху боята, ще можете да го отстраните много по-лесно и няма да се притеснявате, че ще повредите боята под него. Ако пък предпочитате стикера да е разположен върху боята, можете да си поръчате стикер с магнитно фолио. Вместо да се налага да премахвате лепилото, можете лесно да премахнете магнитния стикер, когато си пожелаете.

Ако все пак поставите стикер или тунинг стикер директно върху боята на колата, не забравяйте да измиете, подсушите и пастирате повърхността, преди да го нанесете, така че боята да бъде защитена и премахването му да е по-лесно.

Нуждаете се от индивидуален стикера за автомобил?

Signs.bg създава персонализирани тунинг стикери и професионални стикери за автомобили, ПВЦ надписи и други, за да можете да рекламирате бизнеса си в движение. За да научите повече за нашите продукти и услуги за рекламиране на превозни средства, свържете се с Signs.bg днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *