Историята на Fruit of the Loom и Тениските, Които Промениха Света на Модата

Историята на Fruit of the Loom и Тениските, Които Промениха Света на Модата

Историята на Fruit of the Loom и тениските, които промениха света на модата, започва с интересен произход на името зад марката. Запознайте се с увлекателната история зад този известен производител на дрехи.

Преводът на „Fruit of the Loom“ на български език може да се инпретира като „Плодът на Тъкача“.

Fruit of the Loom е американска компания, специализирана в производството на облекла, включително тениски, долни дрехи и други текстилни продукти. Компанията е основана през 1851 година и е известна с много дългогодишен опит в текстилната индустрия.

Продуктите на Fruit of the Loom са известни с високото си качество и широка наличност. Те включват всичко от базови ежедневни облекла до специализирани текстилни продукти. Марката се е утвърдила като символ на надеждността и комфорта, а логото й с различни плодове е станало лесно разпознаваемо.

Fruit of the Loom също така е известна със своята история на иновации в текстилната индустрия и една от първите компании, предлагали ежедневни облекла с етикети за размери. Тя предоставя продукти както за индивидуални потребители, така и за бизнес клиенти, като предлага разнообразни опции за персонализация и брандиране на облеклата

Сред големите модни гиганти Fruit of the Loom спечели репутацията на един от водещите производители на ежедневно облекло.

Самото име на компанията вдъхновява дизайна на логото ѝ, където различни плодове заемат централно място. Цветният дизайн на логото на Fruit of the Loom включва червена ябълка, зелено грозде, листа, горски плодове и лилаво грозде. Под този апетитен аранжимент можем да разгледаме името на марката, написано със стил и големи букви.

Простотата на дизайна и изборът на графични елементи направиха търговската марка изключително разпознаваема. С неговата скромна елегантност, логото на Fruit of the Loom се появява лесно навсякъде – на стоките, уебсайтовете, билбордовете, телевизионните реклами и много други медии.“

Еволюция на логото на Fruit of the Loom

Fruit of the Loom еволюция на логото

За около век и половина търговската марка е претърпяла шест редизайна. Независимо от този еволюционен процес, ключовите елементи в логото на Fruit of the Loom се запазват, но са подлагани на периодичен ретуш. Дизайнерите са изменили цветовете, преначертали са плодовете, променили са позицията на шрифтовете и са добавяли рамки. Всички тези визуални промени, независимо дали са се считали за плюсове или минуси, не са променили сърцевината и идентичността на марката.

1893 — Първото лого на Fruit of the Loom

Първото лого на Fruit of the Loom изобразява четири плода – червена ябълка, лилаво грозде, светли горски плодове и зелено грозде, поставени във квадратна рамка. Във вътрешността на златистокафяв банер е изписани името на марката — Fruit of the Loom, с главни букви. Този дизайн включва и облачен и фон, придавайки реалистичен вид. Това е бил първоначалният и оригинален дизайн на логото.

Тениски и облекла фрут оф дъ луум лого

2003 — Настоящото лого на Fruit of the Loom

Съвременният дизайн на логото на Fruit of the Loom приема модерен подход. Без рамка, той става по-скромен и апетитен. Плодовете са изобразени над името на марката, написано с удебелени букви. Дизайнерът е обновил основните графични елементи, придавайки им по-чист, по-остър и по-привлекателен вид.

Защо логото на Fruit of the Loom работи?

логото на Fruit of the Loom
лого Fruit of the Loom

Изчистен Дизайн: Логото на Fruit of the Loom е чисто и апетитно, съчетавайки плодове, цветове и шрифт с привлекателен дизайн.
Запомнящо се: Изобразявайки познати плодове като ябълки и грозде, логото прави марката запомняща се и лесно разпознаваема.
Последователно: През повече от 128 години, марката запазва всичко елементи на логото си, което и помага да си запази и създаде нови лоялни клиенти.
Мащабируемо: Логото е мащабируемо и лесно се адаптира към различните маркетингови канали, като запазва своята личност.
Четимост: Официалният шрифт и дизайн на логото правят името на марката четимо и разпознаваемо във всяка среда.

Цветове на логото на Fruit of the Loom:

 • Черен – Мощ, елегантност, и сила, държи надписа и излъчва положителни емоции.
 • Зелен – Свежест, изцеление, и природа.
 • Червен – Любов, страст, и желание.
 • Лилав – Кралска власт, богатство и лукс, а също и символ на младостта.
 • Жълт – Надежда и щастие.

Какъв шрифт е използван в логото на Fruit of the Loom?

Американският производител на облекло, Fruit of the Loom, използва геометричен безсерифен шрифт, наречен Futura Book. Paul Renner, немският типограф, притежава заслугата за проектирането на този красив, изчистен и четим шрифт.

Кой създаде Fruit of the Loom:

Братята Найт

Бенджамин и Робърт Найт, основават Fruit of the Loom през 1851 г. в Уоруик, Роуд Айлънд, Съединени американски щати. Нека разгледаме накратко техния живот и предприемачески път:

Бенджамин Найт:

 • Роден на 3 октомври 1813 г.
 • Работил в фермата на своите родители и след това в Sprague Print Works.
 • Отворя магазин за хранителни стоки и основа Penniman, Knight & Company.
 • Участва в политика, банкирането и застраховането.
 • Починал е на 4 юни 1898 г.

Робърт Найт:

 • Роден на 8 януари 1826 г.
 • Работил в Sprague Print Works и Pawcatuck Academy.
 • Помага на брат си в бизнеса и купува Pontiac Mills.
 • Заема се с различни бизнеси и благотворителни дейности.
 • Починал е на 26 ноември 1912 г. в Провидънс, Роуд Айлън

Как започва Fruit of the Loom?

Историята на Fruit of the Loom започва с братята Найт, които след години на изследвания на различни бизнес възможности придобиват дялове в Pontiac Mills. През 1851 г., те преименуват фирмата на BB and R. Knight Corporation и насочват средствата си към текстилното производство в Уоруик, Роуд Айлънд.

Компанията започва производство на висококачествени памучни рокли за жени, мъже и деца. През 1956 г., Knight Брадърс преименуват фирмата на Fruit of the Loom, вдъхновени от събитие в дома на приятел на Робърт Найт, Руфъс. Този приятел има дъщеря, която обича да рисува ябълки върху дрехите от компанията. Етикетите с плодовете стават популярни, и така през 1871 г. Fruit of the Loom става официално регистрирана търговска марка.

През 20-ти век, компанията става част от Northwest Industries, Inc., а по-късно е купена от Уилям Фарли и преименувана на Farley Industries, Inc. Под ръководството на Фарли, марката достига продажби на стойност 2,5 милиарда долара, но по-късно се сблъсква със затруднения и подава молба за защита от фалит по глава 11 през 1999 г.

Тогава Уорън Бъфет влиза в играта и купува марката за около 835 милиона долара. Наименованието „Fruit of the Loom“ произлиза от стар библейски стих, а именно Псалм 127, който има асоциация с децата и семействата. И така, тази марка превръща своето име в символ на качество и издръжливост в индустрията на облеклата.

Fruit of the Loom витрина
Fruit of the Loom

Килко голям е Fruit of the Loom

Fruit of the Loom – модна марка с дългогодишен опит в създаването, производството и продажбата на качествени облекла, включително ежедневни дрехи, бельо и спортни артикули. С централен офис в Боулинг Грийн, Кентъки, САЩ, компанията обслужва нуждите на мъже, жени и деца, предоставяйки широка гама от продукти, включващи бикини, тениски, чорапи, суичъри, качулки, якета, бельо, софтболни и баскетболни топки.

Fruit of the Loom е една от най-популярните марки за дрехи и разполага с работна сила от приблизително 32 400 служители в целия свят. През 2018 година, майка компанията, Berkshire Hathaway, обяви, че продажбите на облекла и обувки на Fruit of the Loom достигат 4,3 милиарда долара.

Компанията оперира в 44 държави по света, включително Германия, Обединеното кралство, Франция, Гана, Мароко и Южна Африка.

Кой е собственик на Fruit of the Loom?

Собственикът на Fruit of the Loom Berkshire Hathaway Inc
Собственикът на Fruit of the Loom Berkshire Hathaway Inc

Собственикът на Fruit of the Loom е Berkshire Hathaway Inc., американски глобален конгломерат с огромно влияние в различни индустрии. Този конгломерат е основан и ръководен от двама изключително влиятелни личности в света на бизнеса – Оливър Чейс и Уорън Бъфет.

 1. Оливър Чейс: Оливър Чейс е съосновател на Berkshire Hathaway. Той беше известен инвеститор и предприемач, който съсредоточи вниманието си върху събирането на капитал и инвестиции. Със съдействието на Уорън Бъфет, Оливър Чейс превърна Berkshire Hathaway в мощен конгломерат, който притежава значителни дялове в различни компании и индустрии.
 2. Уорън Бъфет: Уорън Бъфет, често наричан „Оракулът от Омаха“, е един от най-известните и успешни инвеститори в света. Той също е председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. Бъфет е известен с инвестиционната си стратегия, която се основава на дългосрочни, стабилни инвестиции в различни бизнес сектори.

Собствеността на Berkshire Hathaway включва портфолио от компании в различни индустрии, включително застраховане, финанси, промишленост, текстил и мода с марката Fruit of the Loom. Бъфет и Чейс съчетали усилията си, за да създадат този финансов гигант, който продължава да бъде важен участник на световния бизнес пейзаж

В заключение

Fruit of the Loom е историческа и успешна американска модна марка, която през годините е предлагала качествени и стилни дрехи за милиони хора по целия свят. Нейната история, започнала със скромни начинания на братята Найт, се разви в глобален успех благодарение на предприемачския дух и иновациите в модния свят.

Последната мисъл за Fruit of the Loom ни учи, че дори в най-трудните времена, с вдъхновение и усърдие, можем да постигнем големи неща. От бизнес, на ръба на фалита, тази марка стана символ на качество и стил, оставайки вечен след. Нейният успех подчертава важността на иновациите и ангажираността в предприемачеството, като ни вдъхновява да се стремим към величие и да преодолеваме предизвикателствата с усмивка.

Fruit of the Loom остава не просто модна марка, а и символ на предприемаческия дух и волята да се преодолеят всички трудности на пътя към успеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *